Startelva: Adrian – Chanon, Marcus E, Matte, Aman – Tristan, Pontus – Alex, Anton, Kevin – Oskar
Hussein som spelade sista 23 som offensiv vänstermittfältare.
Alexander som spelade sista 17 som högerback.
Ghafur som spelade sista 13 som central offensiv mittfältare.
Milad som spelade sista 11 som defensiv mittfältare.

Först bör sägas att förhållandena var extremt dåliga med en allt kraftigare vind och framför allt en plan som förutom att den var torr kändes som att den till lika delar bestod av tuvor och hålor – något som Janstorp inte allt kunde lastas för, man hade av något skäl inte ens haft någon möjlighet att vattna den. Detta gjorde ju spel längs marken svårare och mera riskfyllt, vilket gjorde att det blev mycket höjdbollar, vilket i sin tur gynnade oss som i kraft av vår genomsnittligt betydligt större tyngd och längd vann en väldigt stor andel av nickduellerna och vi vann över huvud taget de flesta närkamperna.

Som stående inte bara med solen rakt i ögonen utan också väldigt långt från mitten med enorma avstånd till det ena målet (ville upp på en kulle för att få bättre överblick men det gjorde samtidigt att mycket av detaljerna försvann) så det får bli ett – med mina mått mätt – summariskt referat

De hade ett skapligt läge redan i 2:a min när en av deras spelare efter den första av deras väldigt många hörnor fick fritt skottläge men sköt strax över. Istället var det vi som tog ledningen minuten senare efter ett uppspel av Matte som nådde Anton i ”vänsterinnerposition” (vilket egentligen kanske bara säger oss 60+ något som begrepp, men det går väl att gissa vad det betyder:-)) och efter ett avancemang mot målet lade han in bollen nere i bortre hörnet.

Vi hade sedan ett spelmässigt överläge i första halvlek och 2-3 bra chanser att utöka vår ledning redan innan vi i den 43:e min fick ett 2-0-mål genom en målvaktstavla. Anton sköt ett skott som målvakten såg ut att ha räddat men när jag styrde mina steg mot grillen för att hinna först i halvtidskön och hörde jubel såg jag att målvakten uppenbarligen tappat bollen igen eftersom den nu låg i målet och det har berättats för mig att det var Alex som förpassat den dit.

Andra halvlek hann knappt börja förrän vi fick vårt tredje tidsmässigt psykologiska mål - två mål precis i början av halvlekarna och ett precis innan paus kan ju sätta ner humöret på vilket lag som helst. Nu på en straff där Pontus tagit sig ner till kortlinjen och blev nerdragen – men som jag såg det lite onödigt av försvararen, läget var inte tillräckligt farligt för att ge motståndarna chansen till en straff. Straffen tog vår numera förste och dittills väldigt säkre straffskytt Oskar hand om men den här gången missade han, rättare sagt räddade målvakten utan större svårigheter, men lämnade retur och på den höll sig Oskar framme och revanscherade sig genom att sätta den (och därmed tills vidare behålla sin andraplats i seriens skytteliga).

Därefter hände inte så jättemycket att nämna mer än att de korrekt tilldömdes en straff i den 77:e min som de gjorde mål på. Noterbart var att Janstorp höjde sig i den här halvleken och inte minst visade bättre moral än i inledningen av matchen då det var mycket internt gnäll. De gav inte upp trots det till synes hopplösa underläget och blev än mer inspirerade efter sitt reduceringsmål. De var väl också det aningen bättre laget i denna chansfattiga andra halvlek. Janstorp tvingades till ett målvaktsbyte mitt i halvleken och denne målvakt fick alltså glädjen att hålla nollan,

Statistik: Hörnor: 1-9 Avslut på mål: 10-5 Avslut utanför: 8-8